Handicap og fedme

Overvægt og fedme er begge betegnelser for vægtområder, der er større end det, der generelt betragtes som sundt for en given højde. Betingelserne identificerer også vægtområder, der har vist sig at øge sandsynligheden for visse sygdomme og andre sundhedsmæssige problemer. Adfærd, miljø og genetiske faktorer kan påvirke, om en person er overvægtig eller overvægtig.

Voksne

For voksne bestemmes overvægt og fedmeområder ved at bruge vægt og højde til at beregne et tal kaldet “body mass index” (BMI). BMI anvendes, fordi det for de fleste mennesker korrelerer med deres kropsfedtindhold.

  • En voksen, der har et BMI mellem 25 og 29,9, anses for overvægtigt.
  • En voksen, der har et BMI på 30 eller derover, betragtes som overvægtigt.

Børn

Blandt børn af samme alder og køn defineres overvægt på CDC vækstdiagrammer som BMI ved eller over 85. percentilen og lavere end 95. percentilen. Fedme er defineret som at have et BMI ved eller over 95. percentilen.

Udfordringer mod mennesker med handicap

Personer med handicap kan finde det sværere at spise sundt, kontrollere deres vægt og være fysisk aktive. Dette kan skyldes:

  • Manglende sunde mad valg.
  • Vanskeligheder med at tygge eller sluge mad, eller dens smag eller tekstur.
  • Medicin, der kan bidrage til vægtøgning, vægttab og forandringer i appetitten.
  • Fysiske begrænsninger, der kan reducere en persons evne til motion.
  • Smerte.
  • En mangel på energi.
  • Manglende tilgængelige miljøer (for eksempel fortauet, parker og træningsudstyr), der kan muliggøre motion.
  • Manglende ressourcer (for eksempel penge, transport og social støtte fra familie, venner, naboer og medlemmer af samfundet).

Hvad kan der gøres?

Fedme er et komplekst problem, der kræver et stærkt opfordring til handling på mange niveauer for både voksne og børn. Der er behov for flere anstrengelser, og nye føderale initiativer hjælper med at ændre vores samfund til steder, der stærkt understøtter sund kost og aktiv levevis.

Du kan også besøge https://hurtigtslank.dk/top-slankepille/

Fedme epidemien

Fedme påvirker forskellige mennesker på forskellige måder og kan øge risikoen for andre sundhedsforhold blandt mennesker med og uden handicap.

Børn og voksne med mobilitetsbegrænsninger og intellektuelle eller indlæringsvanskeligheder har størst risiko for fedme.1, 2, 3
20% af børn fra 10 til 17 år, der har særlige sundhedsbehov, er overvægtige sammenlignet med 15% af børn i samme alder uden særlige sundhedsbehov.6
De årlige sundhedsomkostninger ved fedme, der er relateret til handicap, anslås til ca. 44 mia
I USA

Mere end en tredjedel af de voksne – mere end 72 millioner mennesker – er overvægtige.5
Fedme satser er betydeligt højere blandt nogle racer og etniske grupper. Ikke-spanske sorte eller afroamerikanere har en 51% højere fedmeudbredelse, og hanspanere har en 21% højere fedmeudbredelse end ikke-spanske hvide. 7
En CDC Vital Signs rapport med titlen “State-Specific Obesity Prevalence Among Adults”, USA, 2009, “påpeger, at personer, der er overvægtige, har afholdt $ 1.429 pr. Person ekstra i medicinske omkostninger sammenlignet med personer med normal vægt.
De årlige sundhedsomkostninger for fedme for alle voksne i USA blev anslået til at være så høj som 147 milliarder dollars i 2008. 4

Social Security Administration (SSA) definerer fedme som en kronisk og kompleks sygdom, der er præget af overdreven ophobning af kropsfedt. Fedme voksne er dem med et body mass index (BMI) på 30 og derover. Morbid overvægtige voksne har et BMI på 40 eller derover. (Overvægtige voksne har et BMI på 25-29,9.)
En medicinsk udbyder vil også se på overskydende fedt ved bestemmelse af fedme, fordi hvis nogen har en meget stor procentdel af deres vægt fra muskler, kan de have forhøjet BMI, men ikke være overvægtige. Tilsvarende kan en person have en “sund” BMI, men hvis de har lidt muskel, kan de have en usund procentdel af deres kropsvægt, der kommer fra fedt.
Fedme er involveret i metabolisk syndrom (undertiden kaldet fedme syndrom), hvilket indebærer en forstørret taljeomfang (abdominal fedme), insulinresistens, forhøjede triglyceridniveauer og højt blodtryk. Men for at kvalificere sig til social sikring eller SSI handicap, har en person brug for mere end en diagnose af metabolisk syndrom eller endog diabetes. Fedme eller metabolisk syndrom skal have forårsaget skade ved hjerte-kar-sygdom eller diabetes eller har meget begrænset mobilitet og funktionelle evner.
Denne artikel diskuterer at få handicap for overvægtige voksne. For at læse om at få handicap for et overvægtigt barn, læs vores artikel om SSI for barndommen fedme.
At få handicap gennem notering af værdiforringelser

SSA udgiver en bog, der indeholder en liste over værdiforringelser, og hvis du opfylder kriterierne for en af ​​de konstaterede nedskrivninger, godkendes du automatisk for invalideydelser (hvis du også opfylder de finansielle kriterier for SSI eller SSDI).
Fedme plejede at blive opført som en nedskrivning i opgørelsen af ​​nedskrivninger, men SSA fjernede den i 1999. Logikken var, at mange overvægtige personer er i stand til at lede produktive liv og holde lønnet beskæftigelse. I dag kan du stadig blive tildelt invalideydelser til fedme, men SSA vil kun overveje fedme under nedskrivningsfortegnelserne, hvis 1) dens begrænsninger svarer til (“ligestillede”) dem i en nedskrivningsliste eller 2) det forårsager eller bidrager til andre noterede nedskrivninger.

 

overvægt problemer
Som et eksempel på at ligestilles med en nedskrivning, hvis fedme får et individ til at være ude af stand til at gå effektivt, kan individets tilstand “ligne” nedskrivningslisten for større dysfunktion af en vægtbærende ledd, en nedskrivning på værdieniveau.
Med hensyn til fedme forårsager eller bidrager til andre svækkelser er fedme ofte forbundet med medicinske tilstande i muskuloskeletale, respiratoriske og kardiovaskulære systemer og diabetes, hypertension, galdeblære sygdom, søvnapnø, slagtilfælde, slidgigt og visse kræftformer. Hvis du lider af fedme og har nogen af ​​disse andre relaterede tilstande, bør du se for at se, om dine betingelser opfylder noteringskriterierne for disse forhold. (Se vores artikler om alle de medicinske forhold i noteringen af ​​værdiforringelser.)
Personer med morbid fedme er ofte modtagelige for andre sundhedsmæssige problemer som hjerte-kar-sygdom, diabetes mellitus, slidgigt, søvnapnø og hypertension. Logikken var, at mange overvægtige personer er i stand til at lede produktive liv og holde lønnet beskæftigelse. I dag kan du stadig være tildelt handicapydelser til fedme, men kun hvis du ved hjælp af lægejournaler kan demonstrere, at din fedme forårsager andre fysiske symptomer, der er alvorlige nok til at forhindre dig i at arbejde.

Sådan kan fedme bekæmpes

Desuden vil SSA overveje, hvordan virkningerne af fedme forværrer din evne til at fungere med disse andre forringelser. Hvis din fedme giver dig større smerte eller træthed, kan dette begrænse dig mere end en normal vægt person. For eksempel, hvis du er overvægtig og også har arthritis i dine knæ, kan du have mere smerte og problemer med at gå end en normal vægtperson med arthritis. SSA vil se, om din fedme, når den kombineres med den anden nedskrivning, opfylder kravene til en notering.
Fedme kan også bidrage til at opfylde sværhedsgraden af ​​en relateret svækkelse. For eksempel er en af ​​måderne at opfylde noteringen for mental retardation at have en IQ på 60 til 70 og har en fysisk tilstand, der forårsager en betydelig begrænsning i hvilket arbejde du kan udføre. Hvis en person opfylder IQ-kravet og er overvægtig, kan dennes fedme kvalificere sig som en fysisk svækkelse, som pålægger en betydelig arbejdsrelateret begrænsning. Hvis så er tilfældet, vil den overvægtige person opfylde kravene i mentale retardation notering.
At få handicap gennem en medicinsk-erhvervsuddannelse

Hvis din fedme ikke kombinerer med en anden nedsættelse for at opfylde nogen af ​​SSA’s værdiforringelsesopgørelser, vil SSA vurdere din “resterende funktionelle kapacitet” (RFC) – hvad du kan gøre i en arbejdssituation. Fedme kan forårsage begrænsninger i din evne til at fungere, som SSA vil medtage i din RFC. Afhængigt af hvor i kroppen det overdrevne fedt er båret, kan du have begrænsninger i at stå, gå, knælle, løfte, sidde, hænge, ​​bukke, bøje og bala