Er gurkemeje god for dig? Ja, men det er kompliceret.

sund og lækker suppe med antioxidanter

Ifølge undersøgelser ser det ud til, at gurkemeje har en række potent fordele. Problemet? Hvordan man få gavn af dem. Få levnedsmidler har fået forskere til at skrabe deres hoved i undring over sit potentiale mere end den meget hædrede krydderi kaldet gurkemeje. Indfødt til Sydøstasien og en kusine til ingefær, er det store opdræt ikke nødvendigvis om den utroligt hængte gurkemeje selv, men en komponent inden for kaldet curcumin – en phytochemical videnskabsmænd har fundet stærke antioxidant- og antiinflammatoriske egenskaber med revolutionerende helbredelsespotentiale som du kan læse om på Kurkumahq. Som med matcha og kokosolie, to andre ingredienser i øjeblikket med wellness-setet, satte vi os ind for at forstå, hvorfor gurkemeje er ingrediensen du jour, og om det er værd at bolte lige ud for at lagre noget af den orangey godhed i dit spisekammer, hvis du har typisk ikke en hankering for indisk mad.

EN LANGFESTET SEASONINGSTAPEL Uanset dets potentielle sundhedsmæssige fordele, gør gurkemeje sikkert sin rolle i at dyrke en kost. Ifølge et uddrag, der er hentet fra traditionel medicin til moderne medicin, voksede denne rige, gyldne 4000 + årige krydderi først og fremmest populære som et kulinarisk krydderi i Indien, hvor det meste produceres og forbruges til denne dag. Men du behøver ikke at gå til Indien for at opleve det. Vi er midt i en enorm vekkelse, og du kan rulle lige op til enhver hipster café og bestil dig selv en gurkemejer ginger latte sammen med dine veganske karob bolde. Patricia Bannan, registreret diætistiske ernæringsekspert og forfatter af Eat Right When Time Tight anbefaler, at hendes kunder erstatter salt med visse krydrede urter og krydderier som gurkemeje for at hjælpe med at øge vægttab, bekæmpe betændelse og sænke blodsukkeret og kolesterol. “Gurkemeje gør hjem madlavning mere spændende,” siger hun. “Det tilføjer en varm, jordlig aroma og smag til fjerkræ, skaldyr og grøntsager, herunder karrater og chutneys.” Hun bruger også den til at opleve sin søde kartoffelsuppe opskrift eller drysse på Vanilla Chia Frozen Affogatos.

FORDELE ER FORHOLDSFULDENDE Det ser ud til, at vediske praktiserende læger måske har været på noget for alle disse år siden, da de brugte gurkemeje medicinske. En omfattende videnskabelig rapport offentliggjort i 2013 udarbejdede resultaterne af en samling kliniske forsøg med curcumin i løbet af de forudgående 50 år og hævder at citere “lovende virkninger” for en lang, lang tøjliste over lidelser som kræft, kardiovaskulær sygdom , arthritis, uveitis, ulcerativ proctitis, Crohns sygdom, ulcerøs colitis, irritabel tarmsygdom, tropisk pankreatitis, mavesår, mavesår, diabetes … og listen fortsætter og fortsætter. Det siger også, langt tilbage i 1937, blev curcumin testet på ellers sunde mennesker med defekte gallbladdere. Ifølge rapporten blev alle bortset fra en person, der tog et oralt lægemiddel indeholdende urt i 3 uger, helbredt efter at være blevet observeret i de næste 3 år. Det viser en masse potentiale for en lille bitty phytochemical.

DET KAN VÆRE EN MEGET MEDICINSK MULTITASKER Ifølge en detaljeret artikel udarbejdet af eksperter ved Linus Pauling Institute ved Oregon State University, arbejder curcumin på flere måder afhængigt af, hvad det interagerer med. Barbara Delage, Ph.D., ernæringsforsker med Linus Pauling Instituttets Mikronutrient Information Center og bidragende forfatter til artiklen forklarede, hvordan en enkelt phytochemical muligvis kunne hjælpe med sundhedsforholdene fra Alzheimers sygdom til kræft til reumatoid arthritis. “Det er blevet mere og mere klart, at oxidativ stress og betændelse bidrager til udvikling og / eller progression af de fleste (om ikke alle) kroniske tilstande. Dette forklarer, hvorfor et antiinflammatorisk stof, der virker for at behandle en bestemt sygdom, også kan hjælpe med at behandle andre inflammatoriske tilstande, siger Delage. Så hvordan fungerer det i kroppen? “Curcumin er alsidig. Inden for celler kan den målrette mod specifikke molekyler eller veje, der er involveret i styringen af ​​cellecyklussen, inflammation, oxidativ stress osv. Afhængigt af typen af ​​celler under kontrol, “siger hun, hvem var også forsigtig med at tilføje det, Hvad angår anvendelse af curcumin til behandling af disse forhold, har forskerne stadig masser af arbejde at gøre for at pakke deres sind omkring, hvad det kan og ikke kan. For eksempel, selvom der er masser af beviser for fordelene i de prækliniske undersøgelser, har de ikke helt fået til at udføre så mange menneskelige studier, som de har brug for at forstå godt, hvordan det virker. Delage tilføjer også, at de fleste undersøgelser, der er udført til dato på mennesker, har været fokuseret på at undersøge virkningen af ​​curcumin i sygdomsforvaltning – ikke sygdomsforebyggelse.